Bijzondere sportverhalen van KTN , deze week Sharita van der Hulst

Uitgelicht:
Bio : Sharita van der Hulst,
Zelf ben ik op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de bokssport. Toen ik 4 jaar oud was, is mijn vader begonnen met het managen van een boksschool in Wassenaar. Zijn missie was jongeren van de straat te houden en ze bezig te houden met het bereiken van een doel. Mijn vader werd en wordt gezien als rolmodel, als een voorbeeld voor velen.

Omdat zijn missie mij ook heeft aangegrepen, ben ik na het voortgezet onderwijs gaan studeren aan het CIOS. Na een vier jarige opleiding, ben ik negen maanden gaan reizen door Australië. Tijdens mijn reis heb ik besloten bij terugkomst aan de ALO te gaan studeren.

Ik heb deze twee studies met succes mogen afsluiten, en ben na mijn tijd op de ALO direct gestart als sportdocent in het voortgezet speciaal onderwijs. Een school waar onderwijs geboden wordt aan leerlingen met spraak- taal en gehoorproblemen. Het verdiepen in de beperkingen maar ook juist in de mogelijkheden van deze leerlingen spreekt mij erg aan, hier werk ik nog steeds met veel plezier.

Omdat er vanuit het bedrijf van mijn zwager en zus steeds meer vraag kwam naar boksclinics, heb ik in 2012 mijn bedrijf Shasportclinics ingeschreven. Een stap naar een boks bestaan voor mij zelf, dat voelde goed. In de voetstappen van mijn vader. Velen opdrachten volgden.Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in de wereld van personal training. Dit is weer een hele andere kant van de sport die een steeds groter bereik begint te krijgen.

Ondertussen kwamen er allerlei nieuwe kansen en mogelijkheden op mijn pad. Zo ook het verhaal van de documentaire die gemaakt is tijdens het aanbieden van een bokscursus in Zuid Afrika. 
 
Mijn missie is om velen kennis te laten maken met de mooie kanten van de bokssport. 

Ik wil je meegeven hoe belangrijk het is in jezelf te blijven geloven, een doel in het leven te hebben en dit doel niet uit het oog te verliezen.
Ik wil laten voelen hoe het is om je angsten, boosheid, onzekerheden en verdriet te leren controleren door de bokssport te beoefenen. 

– Clinic bedrijven: 

Tijdens een bedrijfsuitje boksen leer je niet alleen de basistechnieken van de bokssport maar leer je ook grenzen op te zoeken van jezelf en de ander zonder daarbij de controle te verliezen. Zelfcontrole en zelfdiscipline zijn twee termen die je zowel tijdens een boksclinic als op de werkvloer regelmatig tegen komt. Je werkt met elkaar aan verbetering van uiteenlopende doelen.

Tijdens een bedrijfsuitje boksen werkt een ieder op zijn of haar eigen niveau, waarbij iedere deelnemer wordt uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen. Voorafgaande aan het bedrijfsuitje wordt er besproken waar de uitdagingen voor het bedrijf liggen en zullen er specifieke doelen besproken worden om zo tot een beter eindresultaat te komen. Het bespreken van de doelen, basiskennis en beginsituatie maakt dit bedrijfsuitje voor een ieder toegankelijk en tegelijk uitdagend.

Na een welkomstpraatje en korte uitleg over de inhoud van de clinic wordt er al vrij snel begonnen met bewegen. Na een intensieve warming- up wordt er gestart met de basistechnieken van de bokssport. Wanneer de eerste basis is aangeleerd, wordt er dmv verschillende vormen de techniek verbeterd en zal er door verschillende samenwerkingsvormen gewerkt worden aan teambuilding. De clinic wordt afgesloten met een cooling down en evaluatie hoe de clinic verlopen is en wat de ervaringen waren van de deelnemers.

NB: Er is een mogelijkheid om voorafgaande aan de clinic de documentaire te bekijken van mij die tijdens een bokscursus in een gevangenis in Zuid Afrika gemaakt is. Klik hier voor een mooi artikel die geplaatst is door Vice om meer te weten te komen over deze bijzondere ervaring. Bekijk ook hier de teaser van de documentaire die in 2016 tijdens de TLC vrouwenmaand is uitgezonden. 

mocht u meer willen bekijken: http://shasportclinics.nl 

( foto Sharita is van fotograaf Bas Albers ) #knowtname #opkomendtalent

2019-05-03T08:00:15+00:00